Educatie

Educatie

Molens nemen in ons land een opvallende plaats in. Ze zijn samen met klompen en tulpen een nationaal symbool, ze zijn met hun aantal van ruim 1000 ook met regelmaat zichtbaar in het landschap en hun bestaan is terug te vinden in onze taal met uitdrukkingen als Wie het eerst komt, het eerst maalt….een klap van de molen krijgen….met molentjes lopen..enz.

En….een bezoek aan een molen blijkt, voor jong en oud, altijd weer indrukwekkend.

Als molenaars willen we graag mensen ontvangen en rondleiden op onze molen. Zo ontvangen we met zekere regelmaat schoolklassen of andere groepen. Uiteraard bent u welkom op zaterdagen tussen 9.00 en 12.00 uur. U kunt binnen komen lopen maar, als u meer wilt dan een kijkje, neem dan even van te voren contact met ons op.

Voor de hoogste groepen van de basisschool beschikken we over een zogeheten leskist. Daarin zitten materialen waarmee leerlingen in kleine groepen en proefondervindelijk leren welke functies molens kunnen vervullen en hoe de techniek van molens werkt. Na zelfwerkzaamheid onder leiding van de docenten kunnen ze dan op onze molen komen kijken hoe het in het echt gaat.

Voor verdere informatie kunt u mailen met de molen: Contact

Ook kunt u, in overleg, de leskist op zaterdag komen bekijken.