Rondleiding (groepen – scholen)

Molens nemen in ons land een opvallende plaats in. Ze zijn samen met klompen en tulpen een nationaal symbool. De ruim 1000 molens in Nederland zijn regelmaat zichtbaar in het landschap en hun bestaan is terug te vinden in onze taal met uitdrukkingen als Wie het eerst komt, het eerst maalt….een klap van de molen krijgen….met molentjes lopen..enz.

En….een bezoek aan een molen blijkt, voor jong en oud, altijd weer indrukwekkend.

Als molenaars willen we graag mensen ontvangen en rondleiden op onze molen. Uiteraard bent u welkom op zaterdagen tussen 9.00 en 12.00 uur. U kunt altijd zo binnen komen lopen. Maar als u meer wilt dan alleen een kijkje nemen of u komt met een grotere groep, neem dan even van te voren contact met ons op.

Op afspraak ontvangen we ook met een zekere regelmaat schoolklassen of andere groepen.  Voor de hoogste groepen van de basisschool beschikken we over een leskist. Daarin zitten materialen waarmee leerlingen in kleine groepen en proefondervindelijk leren welke functies molens kunnen vervullen en hoe de techniek van molens werkt. Na zelfwerkzaamheid onder leiding van de docenten kunnen ze dan op onze molen komen kijken hoe het in het echt gaat. Op afspraak kunt u de leskist op zaterdag komen bekijken.

Voor alle verdere informatie, afspraken en vragen neem contact op met de molen via het contactformulier.