Speltcrackers

16 stuks van ca 35 gram
350 gram volkorenspeltmeel
ong 200 ml water
7 gr zout
150 gr zaadmengsel ( pompoen, zonnepit en eetlepel sesamzaad)

Zaden op een bakblik strooien en ong 15 min. in oven roosteren bij 150 gr
Ingrediƫnten samen met de helft van zaadmengsel dooreenmengen tot een soepel deeg, Intensief kneden is niet nodig.
Maak een bol van het deeg en rol deze uit op een met bakpapier beklede bakplaat zo dik als je lekker lijkt.
Bovenkant van het deeg insmeren met water en de rest van de zaden erop strooien.
Snijd de deegplk in de gewenste maat, grotere of kleine reepjes, bijv 15 x 7 cm.
Met een deegprikker gaatjes talloze gaatjes prikken in het deeg
Baktijd 20 min. bij 175 gr., afhankelijk van dikte van het deeg.
Na bakken laten afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *