VolkerenKruidkoek van de Weefsters

Koek is ouderwets en heerlijk om in weg te happen. Het hoort ook zo bij warme thuisbakkers en windgrage molenaars. Hieronder twee recepten.

“VOLKORENKRUIDKOEK VAN DE WEEFSTERS”.

300 gram volkorenmeel
150 gram rozijnen
1 zakje bakpoeder
250 gram bruine basterd
1 eetlepel koekkruiden
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel kaneel
snufje zout
1/2 sinaasappel
1 ei
1 eetlepel keukenstroop
2 dl melk
1/2 eetlepel bloem
11/2 eetlepel bakgember

Oven voorverwarmen op 175 graden. Ro­zijnen wellen in warm water.

In kom: volkorenmeel, bakpoeder, sui­ker, kruiden en zout.
Sinaasappel wassen en schil raspen. Raspsel, met ei en stroop bij het meng­sel doen.
Al roerend de melk erbij. roeren tot glad beslag.
Rozijnen uitlekken en toevoegen mewt bloem en gember.
Cakevorm invetten, beslag erin gieten. Niet hoger dan 3/4 vol.
in oven, iets onder het midden, in een à anderhalf uur gaar­bakken.
Laten afkoelen op een taartrooster.

N.B. Organiseer daarna een weeftentoon­stelling in de molen en serveer deze koek. Het levert u in elk geval tevreden molenaars!

Westermolen- koek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *